Alkalmi ruha

Alkalmi ruha a férfi és a női nem számára is van. Csak a férfiaknál korlátozottabbak a lehetőségek, az ő repertoárjuk kimerül az öltönnyel, ami a nadrágból, az ingből, a mellényből és a zakóból tevődik össze. Ezek többféle stílusúak és többféle variációjúak lehetnek. A férfi alkalmi ruhának is vannak fontos kiegészítő elemei, mint például a nyakkendő, vagy a mandzsetták. De az igazi izgalmakat a női alkalmi ruha tárháza nyújtja. Női alkalmi ruhából jóval több van, mint aki ténylegesen viseli is, de ez sosem baj. A kiegészítőket meg ne is említsük. Már azt is elég felsorolni, hogy hány féle apróság fűszerezi meg az alkalmi ruhát, nemhogy abba belemenni, hogy hányféle stílusban és kivitelezésben jelennek meg a kiegészítők. Beszélhetnénk cipőkről, táskákról, ékszerekről, kendőkről, övekről, és ezek számtalan variációjáról.

Alkalmi ruha hol viselhető

alkalmi-ruhak-estelyi-ruhakAz alkalmi ruha lényege, hogy csak bizonyos alkalmakra használjuk, ezek különleges események, amelyek előtt azzal is tisztelgünk, hogy szépen felöltözünk. Az alkalmi ruhák lehetnek szolidak, kihívóak és különösen extrémek is, mindenki olyan alkalmi ruhát visel, ami leginkább passzol egyéniségéhez vagy az aktuális hangulatához. A lehetőségekből, ami lehetővé teszi az alkalmi ruha viselését, igen sok van és igen változatosak. Nézzünk néhány közismertebb jeles alkalmat; ballagás, esküvő, szalagavató ezek gyakori események. Sokan olyan helyen ünneplik a szilvesztert, ami szintén alkalmat nyújt az alkalmi ruha viselésére. Meg kell említeni egy fontos momentumot az alkalmi ruhákkal kapcsolatban, ez pedig az alkalmi ruha ára. Nem mindenki engedheti meg magának a méreg drága és legújabb divatú alkalmi ruhákat, sokunknak egy olyan szebb kosztüm jelenti az alkalmi viseletet, ami másnak a mindennapi „munkaviselete”. Az alkalmi ruha vásárlásához, de még a kölcsönzéséhez is mélyebben bele kell nyúlni a pénztárcába. Talán pont ez miatt az alkalmi ruha viseletét némileg rétegzettnek lehet mondani. Ez alatt azt értem, hogy a felsőbb körökhöz tartozóknál sokkal gyakoribb és sokkal látványosabb is az alkalmi ruha használata. Sok olyan bál van Magyarországon is, ahová nagyon nehéz és nagyon költséges bejutni. Alkalmi ruhát viselhetünk egy elegánsabb partira is, a lényeg az, hogy sose legyünk se túl, se alulöltözöttek.

Mire kell figyelni az alkalmi ruha kiválasztásánál

estelyi-ruha-alkalmi-ruhaAz alkalmi ruha kiválasztásánál első sorban az évszakot és az időjárást kell szem előtt tartani, bár vannak események, amelyeknél ez mindig adott, gondolok itt a ballagásra, vagy olyan bálokra, amelyek minden évben azonos időszakban vannak megrendezve. A következő tényező maga az esemény, más jellegű alkalmi ruha viselete  illik egy ballagáson, egy esküvőn és megint más jellegűt egy exkluzív partin. Fontos, hogy olyan alkalmi ruhát válasszunk, amihez vagy van, vagy tudunk vásárolni passzoló kiegészítőket, mint cipő, retikül, nyaklánc vagy karkötő. Fontos, hogy ezek színben és stílusban is összhangban legyenek. em elvárás, de nagyon jól mutat, ha partnerünkkel harmonikusan öltözünk fel.

Az ideális alkalmi ruha fazonját tekintve olyan, ami eltakarja a nem előnyös és kiemeli az előnyös részeinket. A ruha kiválasztásánál fontos figyelembe venni alkatunkat. A karcsú nők könnyen vannak, hiszen bármi jól áll nekik, de vagyunk jó páran, akiknek erre-arra bizony oda kell figyelnünk. A sötét szín előnyösebb a molett nőknek, tehát, ha több rajtunk a plusz kiló mindenképpen ilyen tónusú ruhát válasszunk, a ruha lehet testhezálló, de ne legyen túl szoros. Az alacsony nőket a hosszú ruha magasítja, a magasaknak, pedig a rövidebb lehet előnyösebb. Ha alkalmi ruhába fektetünk be pénzt, ne sajnáljuk rászánni az időt, hogy megtaláljuk a megfelelő darabot.