Estélyi ruhák

Estélyi ruhák nagyon széles választékból választhatók. Ha szerencsésebbek vagyunk, tudjuk mit keresünk, csak az nem tiszta milyen megvalósításban. Ha pedig szerencsétlenebbek ötletünk sincs arra, hogy mit is szeretnénk igazán. Bár őszintén, szerintem olyan nincs, hogy egy nőnek ne legyen valami jó ötlete az estélyi ruhák darabjaira, sőt inkább pont az szokott gond lenni, hogy a sok ötlet közül nem tudjuk melyik lenne a legjobb. A széles kínálat pedig csak megnehezíti a döntést. Egyedül pénztárcánk az, ami határt szabhat fantáziánknak, napjainkban az estélyi ruhák viseleténél már nincs tabu.

Az estélyi ruhák és az esemény

estélyi-ruha-estélyi-ruhakAz estélyi ruhák viselete inkább bálokra, partikra jellemző. A legpontosabban talán úgy lehetne leírni, hogy az estélyi ruha az alkalmi viselet egyik fajtája. Nem sima alkalmi ruha, mert annál ünnepélyesebb kinézetű és más jellegű eseményekre viseljük, de közben alkalmi is, mivel nem hétköznapi. Az estélyi ruha viselete az alkalomból fakadóan inkább a tehetősebb rétegnél szokás. A báli események látogatására Magyarországon is széles körben van lehetőség, csak ízelítőképpen néhány nevesebb; Anna-bál (július), Szüreti bál (október), Katalin napi bál (november). A báli rendezvények évszaktól függetlenek, így beszélhetünk az estélyi ruhák változatairól az évszak függvényében is.

Megfelelő alakhoz megfelelő ruha

estélyi-ruha-estélyi-ruhakAz estélyi ruhák kiválasztásánál nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük testi adottságainkat. Egy jól kiválasztott ruha ahol kell, eltakar és amit kell megmutat. Ám az előnytelen ruhák, pont azt emelhetik ki, amit el kellene takarni. Rengeteg apró praktika van, amivel a legelőnyösebb oldalunkat emelhetjük ki, elég csupán néhány dologra figyelni. A legfontosabb az, hogy ne legyünk lusták próbálgatni, hiszen jó munkához idő kell. Az alacsonyabb nőknek a hosszúbb estélyi ruhák előnyösek, a molettebbeknek pedig a sötétebb színű testhez álló, ám mégsem túl szoros ruhák ajánlottak. A fiús testalkatú nőknek ajánlott olyan ruhát választani, amik fodrokkal vannak díszítve. Ezek elterelik a figyelmet az erősebb területekről és igazán nőiesek. Vannak, akik fordított háromszög alakkal rendelkeznek (szélesebb váll, mellbőség, mint csípő), számukra az olyan estélyi ruhák előnyösek, amik lekerekítik derekukat, illetve ajánlott olyan ruhát viselni, ami nem csípőközpontú. A szép dekoltázst pedig nekik sem szabad takargatni. Azoknak sem kell aggódniuk, akik tipikusan alma alakkal rendelkeznek. Számukra az egyszínű ruhák előnyösebbek, a mintákat jobb mellékelni. Az alma alakú nőknek a has a problémás terület, ennek van hátránya és előnye is. Hátránya az, hogy sajnos ez egy nagyon szembetűnő terület, de ami jó, hogy a hasról könnyen le lehet fogyni. A hasban visszafogottabb estélyi ruhák az előnyösebbek, jó figyelemelterelő lehet, ha a hangsúlyt inkább lábainkra helyezzük, a térd fölé érő ruhák a legelőnyösebbek, illetve a V alakú dekoltázs. A körte alakú hölgyeknek a csípőjükkel van problémájuk, a gondot az jelenti, hogy a csípő túl széles. A színek területén sötétebb, karcsúsító árnyalatok előnyösek, érdemes a dekoltázsra helyezni a hangsúlyt, valamint a fokozatosan bővülő szoknyájú estélyi ruhák a legideálisabbak.

Az estélyi ruhák fontosabb elemei, amik kombinációját az alkunkhoz igazíthatjuk, az a dekoltázs, a ruha fazonja, az alsó rész, a szoknya. Illetve lehet játszani az ujjakkal, vagy éppen az ujj nélküliséggel valamint a hát kivágásával. Ha tudjuk, hogy milyen formájú, kivágású ruhát szeretnénk, akkor még mindig játszadozhatunk a csipke és a fodrok gondolatával, illetve a színekkel. Vigyázni kell azonban, hogy ne legyen túl sok a díszítőelem.